Zatímco agent mobilního operátora je motivován provizemi prodat co nejvíce služeb za co nejvíce peněz, my jakožto nepolitická nezisková iniciativa, jelikož pro žádného mobilního operátora nepracujeme, jsme napřímo Vámi odměňováni za opak. Nenechte ze sebe dělat mobilními operátory blbce a plaťte za telekomunikační služby až o 75 % méně! Díky novele telekomunikačního zákona, jež vešla v platnost 1. dubna 2020, můžete jako fyzická osoba přejít na jakýkoli z námi uvedených významně zvýhodněných tarifů kdykoli a to třeba i hned. To bez zbytečných závazků a sankcí.

T-Mobile options vs. T-Mobile Next

Na českém telekomunikačním trhu se dějí věci. Náš největší mobilní operátor T-Mobile dnes přišel s konečně férovými mobilními tarify, až nám z toho samým nadšením málem popraskala srdce. Vlastně jde o tarif pouze jeden, vše se totiž točí už jen kolem balíčků.
 
 

mojeretence.cz – společně proti digitální diskriminaci

 

Mobilní tarif T-Mobile Options

 
Drahota a dvojí metry, resp. digitální diskriminace jsou u konce. T-Mobilu narostly koule a začal nabízet době relevantní mobilní tarify.
 

Balíček Význam Cena Podrobnosti
Volání Neomezené volání 50 Kč Využitelné po celé EU
Zprávy Neomezené SMS a MMS 50 Kč Využitelné po celé EU
Internet 10 Mb/s Neomezeně rychlostí 10 Mb/s 50 Kč Limit mimo ČR v EU 25 GB
Internet 25 Mb/s Neomezeně rychlostí 25 Mb/s 75 Kč Limit mimo ČR v EU 50 GB
Internet Internet neomezovaný 100 Kč Limit mimo ČR v EU 100 GB

V rámci tzv. svobodného přístupu k informacím je za podmínky aktivního alespoň jednoho jakéhokoli balíčku, tzn. Volání nebo Zprávy přístupný bezplatně internet rychlostí 1 Mb/s. Tzn. že si prohlédneme web, zachatujeme na messengerech, zpracujeme e-maily, už ale se pořádně nepodíváme na video nebo nezahrajeme online hru. K tomu je potřeba už některý z balíčků internetu.
 
Pokud nechceme využívat žádný z balíčků, můžeme si službu standardně předplácet. V takovém případě stojí minuta hovoru, SMS a 1 MB dat 0,60 Kč s tím, že při dobití alespoň 100 Kč, což je také minimální dobíjecí hodnota, bude po dobu 30 dnů k dispozici internet rychlostí 1 Mb/s. To už zní férové, nebo ne? No jo, jenže… Jenže to není pravda.
 
 

Mobilní tarify T-Mobile Next

 
T-Mobile dnes vydal jen další sranec, kterým je akorát převážně další vnucování toho, co nepotřebujeme v souvislosti se zdražením. Rozepisovat se nemusíme, psali o tom např. na Živě.cz. Názor nechť si udělá každý sám, stejně tak jako si to může každý sám spočítat.
 
 

Omezená neomezená data

 
T-Mobile pořád při svých neomezených datech omezovanou rychlostí používá princip prvních GB plnou rychlostí a teprve poté zpomalení na prezentovanou max. rychlost. Marketingově to vypadá pěkně, ovšem v praxi to už takové terno není. Konkurence Vodafone a O2 to má dle nás zpracováno lépe. Prezentovanou omezenou rychlostí fungujeme u Vodafone i O2 od samotného počátku s tím, že si několikrát v měsíci můžeme v aplikaci na 24 hodin spustit data plnou rychlostí tehdy, kdy potřebujeme nebo chceme my a nikoli kdy nám to určí operátor.
 
Pro T-Mobile a jeho „předbalíčky” máme tip na drobné „vylepšení”. Co takhle třeba jít v základu cestou Vodafone a O2, tzn. mít od počátku po celou dobu prezentovanou omezovanou rychlost, ovšem s možností aktivovat si data plnou rychlostí kdykoli chceme na následujících 24 hodin nebo do půlnoci v aplikaci s tím, že v rámci plné rychlosti budeme moci využít onen přidělený balíček dat (např. u tarifu Next Neomezeně XL 20 GB)? Jednoduše aktivuji-li si datový 20GB balíček plnou rychlostí a vyčerpám-li v přiděleném čase z něj 3 GB, při další aktivaci budu moci s čerpáním balíčku dat neomezovanou rychlostí se zbývajícími 17 GB pokračovat.
 
Tato změna bude jen všem kuprospěchu. Klient nebude po vyčerpání balíčku dat nuceně omezován = sám si určí, kdy bude balíček rychlostně neomezovaných dat používat. T-Mobilu se rozloží využití sítě = nebude se potýkat se zvýšenými datovými přenosy / nároky při každé obnově. T-Mobile bude oproti Vodafonu a O2 umožňovat zapínání neomezovaných dat nikoli pouze několikrát v měsíci, ale po celý měsíc trvale kdykoliv, ovšem tato data rychlostí neomezovaná data budou omezená objemem. T-Mobilu masivně vzroste návštěvnost aplikace Můj T-Mobile, prostřednictvím které k zákazníkům dostává to, co chce. No není toto vzájemně pouze prospěšné?
 
 

Retence tarifů Next

 
Jelikož náš projekt je zejména o retencích, nemůžeme samozřejmě informaci o retencích na nové tarify Next vynechat. Retence na tarify Next setrvávají stejné jako na generaci do včerejšího dne, tzn. slevy 50 % v případě běžných tarifů na rodné číslo a až 61,5 % v případě tarifů na IČO. Tarifům pro mladé setrvávají slevy na stejných dosavadních procentech rovněž. V době vydání článku ještě nemáme naši stránku s retenčními možnostmi T-Mobile aktualizovanou, nicméně na změně se již pomalu pracuje a bude brzy nasazena. Vyčkejte klasu jako husa času.
 
 

mojeretence.cz – společně proti digitální diskriminaci

 
Za tým MojeRetence.CZ
Martin Böhm, provozovatel
http://www.mojeretence.cz
 
 

Pokud byste naši práci v rámci neziskové iniciativy zcela prosté od jakýchkoliv dotací a konvenčního politického vlivu snad nějakou náhodou chtěli finančně podpořit, můžete využít čísla účtu 55555513/2010 se zprávou pro příjemce „DAR MR 8030”. Vlivem zprávy pro příjemce budeme vědět, že Vaše podpora přišla na podnět tohoto článku. Ale nehlaste se všichni, dobrovolné příjmy nám chodí takřka výjimečně, případný Váš tak bude spadat do skutečně ojedinělých případů. Jako gesto bude Váš příspěvek fajn, neboť tím získáme dojem, že alespoň někdo ze spotřebitelů si nás za to, že jednáme v jeho zájmu, váží. Za případnou jakoukoli finanční podporu děkujeme!

 

Využíváte-li Zuckerbergovu obchodní síť Facebook, můžete nás sledovat i tam, a to jak na facebookové stránce s názvem MojeRetence.CZ ZDE, tak ve skupině Podpultové mobilní TARIFY ZDE čítající k datu vydání článku přes 3.400 členů. Právě na Facebooku se vždy nejdříve dozvíte vše aktuální u nás na mojeretence.cz, kde Vám v rámci možností také můžeme na Vaše případné dotazy reagovat.

 

Nelíbí se článek nebo jakákoli naše jiná související práce? „Zkorumpujte” nás! My článek, anebo celý projekt můžeme pověsit na hřebík. Projekt mojeretence.cz nepatří mezi hlavní zájem iniciativy. Tím je vzdělávání v souvislosti s myšlenkovým tokem mezinárodního hnutí za socioekonomickou změnu a nová lidská práva Zeitgeist. A protože z tohoto neplynou pro případné sponzory zisky, neboť se nejedná o bulvár, nýbrž seriózní vědu, nejsme prakticky nijak financováni. Pokud se to změní, můžeme tento krám zavřít a věnovat se příčině problémů a nikoli pouze jejich důsledkům. Cena za ukončení činnosti mojeretence.cz je 100.000 měsíčně, milion ročně, anebo patnáct milionů Kč jednorázově. Pokud jste mobilní operátor, můžete se domluvit s „konkurencí” a na naše ukončení činnosti složit…

 

Všimli jste si překlepu nebo našli v článku chybu? Máte dotaz nebo názor k věci? Po snadné registraci / přihlášení můžete využít otevřeného diskuzního tématu v našem fóru ZDE. Pro aktualizovanou nabídku zprostředkování podpultových mobilních tarifů klikněte SEM.

 

Mohlo by Vás také zajímat...