Zatímco agent mobilního operátora je motivován provizemi prodat co nejvíce služeb za co nejvíce peněz, my jakožto nepolitická nezisková iniciativa, jelikož pro žádného mobilního operátora nepracujeme, jsme napřímo Vámi odměňováni za opak. Nenechte ze sebe dělat mobilními operátory blbce a plaťte za telekomunikační služby až o 75 % méně! Díky novele telekomunikačního zákona, jež vešla v platnost 1. dubna 2020, můžete jako fyzická osoba přejít na jakýkoli z námi uvedených významně zvýhodněných tarifů kdykoli a to třeba i hned. To bez zbytečných závazků a sankcí.

Mobilní tarify a použití technologií relevantní době a vůbec zdravému rozumu

V květnu 2016 jsme na partnerském webu DuchDoby.CZ psali o telekomunikační revoluci v podobě dohody všech mobilních operátorů na zahájení sdílení sítě, technologií, nových cenových podmínek a obecně konečně racionálnímu přístupu.
 
 

mojeretence.cz – společně proti digitální diskriminaci

 
Příliš se toho od té doby nezměnilo. Vlastně se nezměnilo vůbec nic. Můžeme si v kontextu dnešní doby nicméně aktualizovat podmínky, které by byly spravedlivé vůči každému, tzn. vůči mobilním operátorům i spotřebitelům elektronických komunikací. A uděláme to tak, jak jste v našem případě zvyklí, a to zobrazením si nabídky mobilních tarifů dostupných pro všechny. Žel tedy nyní jen té fiktivní.
 
 

Sjednocená nabídka mobilních operátorů

 
V novelizované společnosti, kde politici alespoň trošku pracují pro lidi a je tedy brán zřetel na potřeby a zájem spotřebitele, přičemž mobilní operátor rozhodně neostrouhá, se můžeme pověnovat následujícímu nastavení. Operátoři si konkurují pouze technickou podporou.
 
 

Nadále už pouze jediná sdílená síť

 
Staré známé značky zůstávají samozřejmě zachovány, avšak nadále si, jak bylo řečeno, tyto konkurují pouze úrovní uživatelské podpory. Máme-li požadavek na změnu služby, vytáčíme jednotné číslo *1, ohlašuje se nám automatizovaný systém, kde si volíme, zda chceme rovnou spojit s živým operátorem, anebo si vše vyřešit přes automat. Totéž se dá nastavit na webu operátora. Více není co řešit.
 
 

Zásadní technické a udržitelné změny

 
Dnes máme na území mnoho stovek aktivních BTS. Mobilní operátoři je nyní všechny na základě novely zákona o elektronických komunikací povinně sdílí, přičemž se tito na jejich údržbě nově aktivně spolupodílejí. Ze zákona je prakticky všude nejen zajištěn spolehlivý signál již jediné sdílené mobilní sítě, ale zároveň také vypnuto více jak 60 % základových stanic, neboť jsou díky tomu nadbytečné. K demontování nedochází, ale přechází do tzv. stand by režimu, kdy zahajují provoz v okamžiku případného selhání jiné dosud aktivní stanice v blízkosti. Toto vše zároveň znamená velice příznivý dopad na životní prostředí, poněvadž se, v souvislosti s tím, významně snižuje hladina elektrosmogu.
 
 

Konečně nové, sjednocené mobilní tarify

 
Ty jsou v podstatě už jen tři. Všechny obsahují s určitými rozdíly neomezené volání, SMS i internet. Cena základního tarifu s pomalejším, ale dostatečným internetem je 200 Kč měsíčně vč. DPH. Za příplatek 100 Kč je možné získat rychlejší internet o rychlosti 15 Mb/s společně s 1.000 minutami volání i 1.000 SMS z ČR do zahraničí (EU) a za příplatek 200 Kč, tzn. za celkovou cenu 400 Kč vč. DPH, už jde o mobilní tarif zcela neomezovaný, tzn. neomezené volání, SMS i internet v rámci celé EU. Nikdo není diskriminován, každý má své jisté. (Minuty a SMS mimo EU je možné dokupovat v rámci balíčků nad rámec paušálů, anebo si pro volání zvolit poskytovatele jiného s využitím volání přes internet.)
 

ZákladOptimumKomplet

 
Zvýhodňováni jsou stále mladí do 26 let včetně, držitelé průkazů ZTP a senioři 65+, kteří ale nemají oproti ostatním nic zvláštního navíc, jen jednotnou slevu 25 %. To je příjemná novinka. Cena mobilního tarifu se řídí automaticky dle rodného čísla, čili co se slev týče, vše je zcela automatizované. To včetně držitelů průkazů ZTP – systém mobilního operátora je totiž napojen na státní evidenci držitelů ZTP.
 
Živých operátorů je z důvodu téměř naprosté automatizace zaměstnáno jen minimum, nejsou příliš potřeba. Neexistuje ani nic jako retenční (věrnostní) oddělení a jiné nesmysly, firmy a korporáty nemají oproti ostatním žádné diskriminující výhody. Mobilní operátoři se chovají ke všem fér, nikoho nediskriminují, nikomu nenadržují, nikoho nepodvádějí. A spotřebitelé za jejich služby vždy svědomitě a včas platí.
 
Nechcete paušál, ale dobíjet kredit? Není problém. Pokud dobíjíte kredit, cena za minutu hovoru, SMS a 10 MB dat je 1 Kč. Je možné si zde nicméně aktivovat balíčky v podobě paušálních tarifů. Čili jednoduše pokud máte dostatek kreditu, za 200 Kč aktivujete balíček Základ, za 300 Kč balíček Optimum a za 400 Kč balíček Komplet s platností od aktivace 30 dnů. Poté aby se tento automaticky prodloužil, je nutné mít pouze dostatek kreditu. Prodloužení jde vypnout kdykoliv v aplikaci, na webu nebo pomocí SMS. Dobitý kredit je platný 1 rok, přičemž v případě jeho nevyužití je možné požádat o jeho vrácení na bankovní účet, to však pouze 1x za rok. Platnost čísla je od dobití rovněž rok.
 
 

Žel prozatím leda tak v mokrém snu

 
Celý tento článek je samozřejmě velkým snem a holou fikcí. Můžeme se zlobit pouze a jen na sebe, proč něco podobného dávno nefunguje, proč nejsme schopni postavit se na vlastní nohy a přerodit v inteligentní společnost. K uvedeným změnám by docela dobře mohlo docházet v rámci přechodného období do konstruktivního modelu, tzv. Ekonomiky založené na přírodních zákonech / zdrojích prezentovaného, mimo jiné, hnutím za socioekonomickou změnu a nová lidská práva Zeitgeist či Projektem Venus. Ovšem jelikož o to není prozatím zájem, hezky rychle na vše zase zapomeňme! Změna k lepšímu nastane teprve tehdy, až o ni začneme mít vážný zájem. Zajímá Vás nicméně, co je to hnutí Zeitgeist a jak změny docílit? V tom případě přejděte na TENTO článek, zhlédněte film a dejte vědět, jak Vás zaujal a kdy se pustíte do vlastní práce na změně. Napište nám do založeného vlákna v našem fóru ZDE.
 
 

Základní dokumenty hnutí a Projektu Venus

 

 

 

 
 
Za tým MojeRetence.CZ
Martin Böhm, provozovatel
http://www.mojeretence.cz
 
 

mojeretence.cz – společně proti digitální diskriminaci

 

Pokud byste naši práci v rámci neziskové iniciativy zcela prosté od jakýchkoliv dotací a konvenčního politického vlivu snad nějakou náhodou chtěli finančně podpořit, můžete využít čísla účtu 55555513/2010 se zprávou pro příjemce „DAR MR 5518”. Vlivem zprávy pro příjemce budeme vědět, že Vaše podpora přišla na podnět tohoto článku. Ale nehlaste se všichni, dobrovolné příjmy nám chodí takřka výjimečně, případný Váš tak bude spadat do skutečně ojedinělých případů. Jako gesto bude Váš příspěvek fajn, neboť tím získáme dojem, že alespoň někdo si nás za to, že jednáme v jeho zájmu, váží. Za případnou jakoukoli Vaši podporu velmi děkujeme!

 

Využíváte-li Zuckerbergovu obchodní síť Facebook, můžete nás sledovat i tam, a to jak na facebookové stránce s názvem MojeRetence.CZ ZDE, tak ve skupině Podpultové mobilní TARIFY ZDE čítající aktuálně přes 1,9 tis. členů. Právě na Facebooku se vždy nejdříve dozvíte vše aktuální u nás na MojeRetence.CZ, kde Vám v rámci možností také můžeme na Vaše případné dotazy reagovat.

 

Všimli jste si překlepu nebo našli v článku chybu? Máte dotaz nebo názor k věci? Po snadné registraci / přihlášení můžete využít otevřeného diskuzního tématu v našem fóru ZDE. Pro aktualizovanou nabídku zprostředkování podpultových mobilních tarifů klikněte SEM.

 

Mohlo by Vás také zajímat...