Zatímco agent mobilního operátora je motivován provizemi prodat co nejvíce služeb za co nejvíce peněz, my jakožto nepolitická nezisková iniciativa, jelikož pro žádného mobilního operátora nepracujeme, jsme napřímo Vámi odměňováni za opak. Nenechte ze sebe dělat mobilními operátory blbce a plaťte za telekomunikační služby až o 75 % méně! Díky novele telekomunikačního zákona, jež vešla v platnost 1. dubna 2020, můžete jako fyzická osoba přejít na jakýkoli z námi uvedených významně zvýhodněných tarifů kdykoli a to třeba i hned. To bez zbytečných závazků a sankcí.

Nové retence T-Mobile, Vodafone i O2 a konec programu Doporučte a získejte

Že T-Mobile 1.9.2021 vydal nové mobilní paušální tarify, je známá věc. Slevy na ně jsme začali pro Vás zprostředkovávat takřka do dvou dnů. 25 – 30 % hned 2.9. a 40 % po cca týdnu. Nové tarify jsou na tom co do možností lépe, (plno)cenově však stále velmi špatně. Obdobná situace je i u „konkurenčního” Vodafonu. A co O2? Ten, ačkoli také své tarify jako poslední pozměnil, nás samozřejmě nadále nezajímá.
 
 

NETIO.CZ webhosting

 

Jsme a zůstaneme nejdražší

 

Stále platí, že patříme, co se mobilních telekomunikací týče, k nejdražším zemím na světě. Není to dáno ani tak takzvaně „specifickým” trhem, jak nám fabulují mobilní operátoři, nýbrž standardně alibismem českého občana, jenž je vůči věcem jedním z nejlhostejnějším. Nevadí mu totiž předražené české telekomunikace, nevadí mu zdražující se i velmi nekvalitní potraviny, nevadí mu zhoršující se životní prostředí, nevadí mu nedostupnost bydlení, nevadí mu zhoršování se jeho životní úrovně atd. Tedy ne že by na tom byl cizinec lépe, ovšem Češi si v tom tak nějak libují. O příčinách problémů, konstruktivních a zejména realizovatelných návrzích řešení si ale psát nebudeme, na to se můžete podívat, mimo jiné, ZDE [2] (pouze rozkliknout, hlavně se ale blíže nezajímat, nic nestudovat a především nic nedělat, protože jste přeci byli vychováni jinak, a/nebo na to nemáte čas, a/nebo je to určitě komunismus a konspirace)… Budeme se tady věnovat předmětu tématu.
 
 

Jak je to s cenou správně?

 
Před nějakým časem jsme na magazínu naší neziskové iniciativy ETIQ.CZ, z.s. uvedli článek „Že by konečně telekomunikační revoluce? Sdílení sítě, nové podmínky a ceny, to je ČS Mobil” o tom, co je férové pro všechny, tzn. jak pro zákazníka, tak pro mobilního operátora. Článek byl několikrát zrevidován, ovšem stále dle našeho mínění z informací plyne, že nejideálnějším nejdražším modelem, avšak stále v rámci možnosti přijatelným, je jednoduchý balíčkovací systém. Zkrátka a prostě základní cena tarifu 0, balíček neomezeného volání stovka, balíček neomezených SMS stovka a neomezený internet rychlostí alespoň 10 Mb/s stovka. V rámci ČR i EU! Za kompletní mobilní servis by český klient neměl měsíčně zaplatit více než 300 Kč včetně DPH. Toto i ve variantě s kreditem, kde by se balíček aktivoval za dostatečného kreditu po stržení příslušné částky na 30 dnů. Bez balíčků v obou případech je pak vhodná cena 1 Kč / minuta, SMS a klidně MB. O vteřinové tarifikaci se ani zmiňovat nebudeme. Toto Češi ale nechtějí a tak budou nadále platit oligopolním zlodějům jak mourovatí.
 
 

Ale zpět do tématické reality

 
Naštěstí (i naneštěstí) se naši všichni mobilní operátoři u nás přerodili postupně v tržištní prostředí. Jinými slovy se s nimi dá za určitých okolností, pokud tedy víte jak na to, cena za mobilní paušální tarif do určité míry vyhandlovat. V generaci tarifů před 1.9.2021 bylo možné vyjednat slevu na paušál i 64 %. U vyšších tarifů (Můj svobodný tarif M a 15 GB) 60 % včetně zajímavé slevy na nový telefon. Já osobně jsem před měsícem tento mobilní paušální tarif s 15 GB uzamkl na dva roky (Můj tarif M a 15 GB) převzetím mobilního telefonu Samsung Galaxy A22 5G za částku 1 Kč, což díky jeho plné ceně 5799 a prodeji jako nového v bazaru za 4500 Kč mi dalo na dva roky cenu za uvedený tarif 142,50 Kč. Kdybych si telefon ponechal a počítal s hodnotou 5200 Kč z jiných e-shopů, neboť samozřejmě T-Mobile jej nabízí dráže a možná i nejdráže než jiní prodejci, vyšel by mne tarif Můj tarif M a 15 GB na 113,30 Kč měsíčně vč. DPH. Tak a jelikož T-Mobile dá tento telefon za korunu k již zlevněnému paušálu o 60 % a pořád na tarifu s neomezeným voláním a SMS po ČR + 15 GB datech vydělá, můžeme vidět, jak neskutečně moc jsme škubáni, jakou jejich skutečnou cenu by tento tarif měl mít, což jen potvrzuje text odstavce výše „Jak je to s cenou správně”. Tarif Můj tarif M a neomezená SD data vyjde s tímto telefonem za stejných počtů na 188,40 Kč. Datově neomezený paušál v ČR!
 
 

Jaké jsou možnosti po 1.9.2021?

 
To bychom měli k předešlé generaci mobilních paušálních tarifů T-Mobile, které jsme našim klientům sjednávali před 1.9.2021.
 

Na co se podíváme nyní, je nová generace mobilních paušálních tarifů T-Mobile reagující na rovněž nedávné změny u „konkurenčního” Vodafonu. Tedy jejich možnosti se slevami, neboť u nás se plnými předraženými cenami zdržovat nebudeme. Začneme ale Vodafonem.
 
 

Podpultové mobilní retenční tarify Vodafone

 

Podmínkou pro získání některého z tarifů je být stávajícím paušálním zákazníkem Vodafone.
 

Start 100 minutRed LTE pro věrnénepojmenovaný CZ FLAT a 20 GB

Neomezený BasicNeomezený SuperNeomezený Premium
 

Tarif je z Vaší strany vždy bez závazku a na dobu neurčitou; to znamená, že dokud jej sami nezměníte nebo nezrušíte, jeho cena se nezmění. Poptat kterýkoli z tarifů můžete přes nás ZDE. Pamatujte však, že aktualizace cenových nabídek retenčních tarifů je třeba sledovat vždy na hlavní stránce mojeretence.cz ZDE, uvedené možnosti v tomto článku nemusí být aktuální. Toto je pouze článek psaný k 26.9.2021.
 
 

Podpultové mobilní retenční tarify T-Mobile

 

Podmínkou pro získání některého z tarifů je být stávajícím paušálním zákazníkem T-Mobile.
 

1 GB PLUS3 GB PLUS4 GB PLUS

5 GB PLUS6 GB PLUS8 GB PLUS

12 GB PLUSNEOMEZENĚ XLNEOMEZENĚ XXL

NEOMEZĚNĚ 5G LNEOMEZĚNĚ 5G XLNEOMEZĚNĚ 5G XXL

Student PlusStudent NeomezeněDATA 4 GB PLUS

DATA 10 GB PLUSDATA NEOMEZENĚDATA NEOMEZENĚ 5G
 

Tarif je z Vaší strany vždy bez závazku. Poptat kterýkoli z tarifů můžete přes nás ZDE. Pamatujte však, že aktualizace cenových nabídek retenčních tarifů je třeba sledovat vždy na hlavní stránce mojeretence.cz ZDE, uvedené možnosti v tomto článku nemusí být aktuální. Toto je pouze článek psaný k 26.9.2021.
 
 

Podpultové mobilní retenční tarify ostatních operátorů

 
Ačkoli o spoustě podpultových retenčních tarifech ostatních mobilních operátorů víme (např. O2 umí 30 % na své paušály), a to včetně mobilních operátorů takzvaně virtuálních (TESCO mobile, SAZKAmobil atd.), jejich zprostředkování nenabízíme. Například takový TESCO mobile běžící v síti O2 občas pro zase naše neveřejné retence používáme, pokud nám z nějakého důvodu T-Mobile nebo Vodafone nechce retenci na jejich tarif poskytnout (to je dáno spíše hloupým fyzickým operátorem, který jen neví, co má dělat, co po něm jeho zaměstnavatel a jak chce). Kromě Vodafonu a T-Mobile i s některými virtuálními operátory udržujeme kontakt. Respektive s jejich nasranými (ano, skutečně nasranými, ne naštvanými) a/nebo chamtivými některými zaměstnanci z řad prodejců, telefonních operátorů, středních, ale i vyšších managementů…
 
 

Toto jsou aktuální možnosti a naše nabídka

 
Výše jsme si tedy uvedli možnosti pro Vás aktuální k datu vydání tohoto našeho článku, které třeba již zítra mohou být jinak. Mnoho lidí se na nás obrací na základě starších článků, nejčastěji jednoho z prvních „Podpultové retenční a přetahovací nabídky českých mobilních operátorů”, kde sledují jen nadpisy s obrázky, kam jsme hned na jeho začátek vlivem množství takových kontaktů museli dodatečně umístit text „OBSAH TOHOTO ČLÁNKU NEMUSÍ BÝT AKTUÁLNÍ. VŽDY AKTUÁLNÍ INFORMACE NAJDETE NA HLAVNÍ STRÁNCE WEBU.” Přes to se tak nadále děje, což jen potvrzuje fakt o výše zmíněném alibismu. Lidé zkrátka jsou pohodlní a lhostejní. Naštěstí my s tím počítáme a i těmto za ně jejich záležitosti ochotně vyřešíme. Takové chování je ale příčinou toho, v jakém stavu se naše společnost nachází, což je prostě špatně.
 
 

Konec programu Doporučte a získejte

 
V závěru po uvedení toho nejdůležitějšího ještě dovolíme si informovat o zrušení programu Doporučte a získejte. Za dobu jeho provozu byl program Doporučte a získejte korektně využit pouze jednou, spousta dalších lidí jej poptávala neoprávněně, tedy bez přečtení jeho podmínek využití, což akorát způsobovalo zbytečné problémy. Což nás opět přivádí k oné pohodlnosti a lhostejnosti. Provoz tohoto programu se nám zkrátka nevyplatil, nadešel proto čas k jeho zrušení. Nicméně naše zprostředkovatelské podmínky jsou už tak výhodné, že zmíněný program ani není potřeba a ano, je to dáno i vlivem stále velmi vysoké poptávky, tudíž jej ani nepotřebujeme…
 
 

Sledujte nás také na sociálních sítích

 
Pokud využíváte Zuckerbergovu obchodní síť Facebook, můžete nás sledovat i tam, a to jak na facebookové stránce s názvem mojeretence.cz ZDE, tak ve skupině Podpultové mobilní TARIFY ZDE čítající aktuálně již 651 členů. Právě na Facebooku se vždy nejdříve dozvíte vše aktuální u nás na MojeRetence.cz, kde Vám v rámci možností také můžeme na Vaše případné dotazy reagovat.

Mohlo by Vás také zajímat...

1 Komentář

  1. Martin Böhm napsal:

    Místní diskuze byla vzhledem ke stáří článku již uzavřena. Pokud máte zájem o zprostředkování výhodnějších telekomunikačních podmínek, přejděte na hlavní stránku mojeretence.cz SEM, kde najdete aktualizovanou nabídku. No a pokud byste přeci jen rádi do diskuze něco za sebe ještě dodali, můžete vždy použít naše fórum ZDE. Pro podrobnosti přejděte SEM. Děkujeme za pochopení s spolupráci.