Zatímco agent mobilního operátora je motivován provizemi prodat co nejvíce služeb za co nejvíce peněz, my jakožto nepolitická nezisková iniciativa, jelikož pro žádného mobilního operátora nepracujeme, jsme napřímo Vámi odměňováni za opak. Nenechte ze sebe dělat mobilními operátory blbce a plaťte za telekomunikační služby až o 75 % méně! Díky novele telekomunikačního zákona, jež vešla v platnost 1. dubna 2020, můžete jako fyzická osoba přejít na jakýkoli z námi uvedených významně zvýhodněných tarifů kdykoli a to třeba i hned. To bez zbytečných závazků a sankcí.

S T-Mobile tarify Next se o retarifikaci nejedná

S příchodem inovovaných (rozumějte zdražených) tarifů Plus a Neomezeně nazývaných po novu Next se na nás obracejí naši klienti s dotazy, co se teď bude dít s jejich přes nás sjednanými výraznými slevami. Odpověď je vůbec nic, můžete to odignorovat.
 
 

mojeretence.cz – společně proti digitální diskriminaci

 

Retarifikace T-Mobile se nekoná

 
„Retarifikace” je námi v roce 2022 zavedený pojem znamenající vynucenou změnu mobilního tarifu klientovi ze strany mobilního operátora nejčastěji pod záštitou „modernizace”. Retarifikace proběhla po vzoru T-Mobile v roce 2022 i u Vodafone a O2. Ačkoli ne tak úplně…
 
 

Retarifikace jen tam, kde se to hodí

 
Za dva roky od první retarifikace T-Mobilem, po jehož vzoru provedli retarifikaci i Vodafone a O2, jsme vysledovali, že mobilní operátoři o účelu retarifikace hovoří jako o snaze zbavit se postarších mobilních tarifů, aby mohli takzvaně „vyčistit” své systémy. Pokud tedy pomineme okecávané nesmysly typu vysoká inflace apod. Krok retarifikace je logický a nejednou jsme s ním vyjádřili souznění. Ovšem to bychom nesměli zjistit, že mobilní operátoři, a to zejména Vodafone a O2, s tímto lžou. Účelem retarifikace nebylo vyčistit systémy, ale jen zdražit.
 
Totiž ve skutečnosti se retarifikace týká jen těch tarifů, kde jejich cena je oproti tarifům novějším, na které operátoři chtěli své klienty převést, nižší. Pokud ale například takový postarší tarif Vodafone Neomezený je za plnou cenu, načež jemu asi nejbližší tarif Super by vyšel po změně levněji, Vodafone takovému klientovi nejenže tarif nezmění, ale pěkně potichoučku to celé přejde, jakoby se nic nedělo, to aby klient platil více a co pokud možno nejdéle. Při této změně Vodafonem už před nějakým rokem nám bylo opakovaně a při každé příležitosti tvrzeno, že Vodafone Neomezený musí pryč. Mobilní tarif Vodafone však změnil jen těm klientům, co jej měli se slevou. Ti s plnou nebo skoro plnou cenou jej mají vesele dál dodnes. A jak to víme? Měsíčně takových řešíme třeba deset. Vodafone Neomezený je tu stále. A nejen ten.
 
 

Nutný přechod na T-Mobile Next? Ne!

 
U T-Mobile, jenž přišel s novými tarify Next teď 25. června, se o retarifikaci nejedná. T-Mobile sice své klienty postupně kontaktuje jakoby s potřebou na nové tarify Next přejít, schovává to ale za slovíčkaření typu „končí Vám smlouva, je potřeba s tím něco udělat, tady nabízíme nové tarify Next” apod., na které přejděte a bude to (pro nás) výhodné, kdy klientovi ale ve skutečnosti žádná smlouva nekončí a změna na Next nic pro něj výhodného nepřináší. Co klientovi mobilního operátora končí nebo může končit, je jen závazek s nejčastěji telefonem trvající dva roky (název tarifu „s výhodou”), anebo závazek, jenž byl klientovi nastaven ručně bez zjevného důvodu či neoprávněně (něco „s výhodou” klientovi operátorem podsouvající dojem, že jako má s operátorem nějakou pro klienta nebo vzájemně závaznou smlouvu, kterou ale ve skutečnosti vůbec klient operátora s operátorem nemá, mít dle tel. zákona z roku 2020 ani nemůže, a to celé bez hezky pěkně „výhody”).
 
Mobilní tarify T-Mobile Next znamenají zejména zdražení. Jasně, přidávají trošku dat, rychlost internetu, nějaké Alza Plus, na omezenou dobu televizi a podobné kraviny typu dobarvení hovna třpitkami, to nejdůležitější je ale u většiny především vyšších tarifů zdražení.
 
Na Next tarify, jste-li u T-Mobile, přecházet nemusíte a vyhovuje-li Vám současný stav, nedělejte to, je to zbytečné. Ani nesmysl Security nepotřebujete. Každopádně s příchodem Nextů už nelze na starší Plusy a Neomezeně přejít nebo se vrátit. Retenční sleva na Nexty je zachována ve výši 50 %; pokud s tím budete chtít pomoci od nás, k objednání se proklikáte jako obvykle z hlavní stránky mojeretence.cz.
 
 

O2 neomezená podpultová dvojička za 348 Kč

 
Za tým MojeRetence.CZ
Martin Böhm, provozovatel
http://www.mojeretence.cz
 
 

Pokud byste práci naší neziskové iniciativy zcela prosté od jakýchkoliv dotací a konvenčního politického vlivu mohli finančně podpořit, můžete využít čísla běžného bankovního účtu 55555513 / 2010 nebo transparentního bankovního účtu 55555521 / 2010 se zprávou pro příjemce „DAR MRCZ”. Hlavně se ale nehlaste všichni, přeci jen alkohol, cigára nebo třeba drogy mají větší smysl. Nebo ne?

 

 

Nelíbí se článek nebo jakákoli naše jiná související činnost? Kontaktujte nás a navrhněte cenu za jeho odstranění, eventuálně cenu za pověšení celého projektu mojeretence.cz na hřebík. Každý má svoji cenu… Na relevantní nabídku odpovíme.

 

Všimli jste si překlepu nebo našli v článku chybu? Máte dotaz nebo názor k věci? Po snadné registraci / přihlášení můžete využít otevřeného diskuzního tématu v našem fóru ZDE. Pro aktualizovanou nabídku zprostředkování podpultových mobilních tarifů klikněte SEM.

 

Mohlo by Vás také zajímat...