Komentujeme nejčastější otázky a odpovědi Vodafone na téma jejich podpory buzeralizace společnosti

Milí komentující, protože není v našich silách odpovědět každému jednotlivě, připravili jsme odpovědi na nejčastější otázky a tvrzení, která v diskuzích zaznívají. Budeme rádi, když si najdete chvíli a přečtete si je 📖 #prideinvodafone,” píše Vodafone na svém Facebooku, kterému se níže věnujeme.

Prostor pro Váš odkaz

Stejně jako v článku předcházejícím i zde budeme Vodafone CZ citovat a dílčím způsobem reagovat. Ostatně téměř celá redakce služeb Vodafone využívá, jsme tedy přesvědčení, že se nás to nepřímo týká.
 

Diskuze se zaměstnanci Vodafone na Facebooku

💡 Proč Vodafone změnil barvu svého loga na duhovou?

Duhová barva tradičně patří lidem s menšinovou sexuální orientací (často můžete vidět také zkratku LGBT). Vodafone je generálním partnerem festivalu Prague Pride, který právě probíhá, a proto jsme symbolicky na krátko změnili i barvy v našem logu. To ale samozřejmě není vše, naše podpora rovným právům pro všechny je dlouhodobá. Věříme, že každý má právo najít si životní lásku podle svého srdce a neměl by kvůli tomu být jakkoliv omezován nebo mít menší práva než ostatní ❤

Pokud je mi známo, tak v dnešní společnosti nikdo právo na nalezení si životní lásky podle svého srdce nikomu neupírá. Nevím, zda se s LGBT+, potažmo Vodafone, shodneme, ale na lásku podle svého srdce musí být (alespoň) dva. Tzn. že není možné, aby miloval pouze jeden. Proč si nejsem jist, zda se na tom shodneme? Protože například viz následující videoargumentace, kterou jsme předložili i na FB Vodafone. Zatím bez reakce.

💡 Všichni přece mají stejná práva, tak o co vlastně jde?

To bohužel pravda není 😔 V Česku například nemohou dva muži nebo dvě ženy uzavřít manželství. Máme sice registrované partnerství, ale to mnoho právních a dalších důležitých otázek vůbec neupravuje. Registrovaní partneři mají společný život mnohem složitější, ať už se bavíme o nemožnosti společného jmění, vyživovací povinnosti vůči sobě i dětem partnera, postavení před úřady atd. Doporučujeme k přečtení stránku https://www.jsmefer.cz/rozdily, kde je vše vysvětleno. Ve Vodafonu jsme interními směrnicemi narovnali vše, na co dnešní legislativa z pohledu LGBT komunity nepamatuje, například placené volno na registrované partnerství, doprovod k lékaři, účast na pohřbu a další. Naši zaměstnanci mají tedy všichni stejná práva a nezáleží na tom, koho mají rádi.

Něco, jako je uzavírání manželství, nemá s právy nic společného. Pokud je mi známo, tak pojem manželství pochází z křesťanských zvyků, kdy tato terminologie je rezervována pro sňatek mezi dvěma pohlavími, kterými jsou muž a žena. A jsou to také pouze a jen tato dvě pohlaví, která mohou zcela přirozeně, biologicky stvořit potomka. Co se týče registrovaného partnerství, nevidím nic, v čem by registrovaní partneři měli mít složitější život. Mít společné jmění je spíše na překážku než k užitku (při rušení registrace budete mít problémy s dělením majetku, trpět při souzení budou všichni), pro simulaci společného jmění si můžete založit např. společný bankovní účet či kreditní kartu a z toho vše společně platit (při rušení registrace to bude přehledné i pro soud). Vyživovací povinnost budete v době, kdy toto začnete reálně řešit, spíše nenávidět než vítat. Postavení před úřady bude přesně takové, jaké si sami např. prostřednictvím plných mocí obsahujících vaše společné prohlášení upravíte. Místo placeného volna si můžete vzít volno neplacené, dovolenou, anebo o placené volno požádat svého s vámi solidárního zaměstnavatele, jenž s tím jistě nebude mít problém, neboť je přeci pod úroveň LGBT+ člověka (zvířete, věci, kohokoli/čehokoli) pracovat pro někoho, kdo by byl proti, či snad ne? Mít rád může mít kdokoli kohokoli, to nikdo nikomu nebere.

💡 Nejde ze strany Vodafonu pouze o snahu o zviditelnění a přiživení se na tématu?

Kromě festivalu Prague Pride dlouhodobě podporujeme například poradnu S barvou ven (https://www.sbarvouven.cz). Ta pomáhá zejména mladým lidem, kteří se nemají na koho obrátit a hledají radu a možnost vyslechnutí v době, kdy zjišťují, že mají jinou sexuální orientaci a nevědí, jak to říct svému okolí. Poradnu jsme také opakovaně finančně podpořili formou zaměstnanecké sbírky a daru od Nadace Vodafone. Naši podporu má také iniciativa Jsme fér (https://www.jsmefer.cz/), která se snaží o narovnání právního prostředí a prosazení manželství pro všechny.
Jako zaměstnavatel se maximálně snažíme odbourávat překážky a nerovnosti související s chybějící legislativou a ke všem našim zaměstnancům tak přistupujeme stejně, bez ohledu na jejich orientaci nebo pohlaví. Právě za náš dlouhodobý přístup k celému tématu jsme získali ocenění LGBT Friendly Employer 2019. A není to poprvé, tuto cenu (resp. beProud Zaměstnavatel roku nebo LGBT Friendly Employer) jsme obhájili už počtvrté za sebou✌️

Není to zdaleka vše, ale věříme, že z toho jasně vyplývá, že naše podpora rovným právům pro všechny je dlouhodobá, nikoliv jen během festivalu Prague Pride.

K iniciativě a radám sbarvouven.cz jsme se vyjádřili v předcházejícím článku. Podle našeho názoru kdybyste místo této zcela zbytečné poradny raději podpořili např. handicapované, matky samoživitelky, důchodce, rodiny s dětmi v nespravedlivých exekucích a/nebo české bezdomovce, kterých je vlivem kapitalismu (to je mimochodem to, co bere lidem práva a svobodu, ne ty vaše sračky) stále více, udělali byste lépe. To ale neuděláte a už vůbec se něčím takovým nebudete prezentovat, že ne? Co se organizace Jsme fér týče, k tomu jsme se již též vyjádřili. Stejně tak jsme se vyjádřili k tomu, čemu byste se jako zaměstnavatel měli věnovat spíše, k čemuž zde ještě dodám potřebu ukončení digitální diskriminace českých uživatelů mobilních telekomunikačních služeb, proti čemu zase lobujeme my!

💡 Proč nepodporujete také heterosexuály? Pro ně žádný festival/pochod neexistuje.

Naše podpora LGBT lidem není podpora někoho proti někomu jinému. Heterosexuálové nemají menší práva jen proto, koho si vybrali za životní lásku. Navíc každý festival je dostupný pro heterosexuály 😊 Ale jen na málokterém festivalu se dva homosexuálové mohou chytit za ruku, aniž by to kolem způsobilo pozdvižení. Prague Pride je festival otevřený úplně všem včetně rodin s dětmi 👩👩👧👦

Každý festival je dostupný pro všechny sexuály. S homosexuály, bisexuály ani jinými sexuály než heterosexuály není žádný problém. Chytat se za ruce může dnes kdokoli kdekoli, s tím má problém jen málo heterosexuálů. Osobně jsem se setkal nicméně s případy, kdy LGBT+ lidé (věci, kdokoli/cokoli) měli problém s heterosexuály, tedy se chovali heterofobně. Domnívám se, že vám vůbec nejde o problematiku lásky a sexuality ať už kohokoli nebo čehokoli, nýbrž právě o sebezviditelňování a/nebo výchovu mladé generace jejím debilizováním, kdy právě tito lidé budou nejen nejlépe vyhovujícími vašim potřebám, neboť jedině zfanatizovaný debil pracuje nejvíce a pokud možno za nejnižší možné náklady. Pak už nejde totiž ani tak o člověka, jakožto spíše dementní stroj plnící politiku toho kterého vykořisťovatele, kdy bavit se budeme moci brzy skutečně už pravděpodobně i o našem desateru monetárního otroka. No a pokud má být festival Prague Pride otevřený všem včetně rodin s dětmi, pak by mne zajímalo, jak může na těchto festivalech se producírovat něco jako TOTO. Mravní výchova dětí vám, zdá se, nic neříká a pokud ano, pak musí platit jedině mravní výchova po vašem, resp. to, co píši. Odstavec zakončím argumentací předního českého sexuologa a psychiatra Jaroslava Zvěřiny, viz článek ZDE.

💡 Děláte něco pro heterosexuální rodiny s dětmi?

Letos jsme výrazně vylepšili naše benefity pro čerstvé rodiče. Vodafone v posledních letech nabízel tatínkům 2 týdny placeného volna nad rámec zákona, které jsme od dubna prodloužili na celých 16 týdnů plně placené rodičovské dovolené každému zaměstnanci, jehož partnerce se narodí dítě. Stejná nabídka platí i v případě adoptování dítěte. A po dobu prvních 16 týdnů mateřské dovolené dostávají plnou mzdu i maminky. Vnímáme rodinu jako jeden z pilířů spokojenosti našich zaměstnanců a chceme, aby zaměstnanci v prvních měsících mohli upevnit pouto se svými malými dětmi a nemuseli přitom řešit finance nebo kariéru. Ke všem rodičům se chováme stejně vstřícně. V průběhu roku děláme ve Vodafonu také různé akce, kterých se mohou zúčastnit i děti zaměstnanců. Tradičně jde například o Mikuláše🎅 nebo letní tábor a jiné jednorázové akce.

Tak to je vskutku úžasné tvrzení. Příště se s přítelem redakce Davidem Li Ponížilem, co by bývalým zaměstnancem Vodafonu, podíváme na zoubek skutečnosti a proto sledujte naše projekty DuchDoby.CZJineMedium.CZ, kde se na to můžete těšit. S největší pravděpodobností na toto téma natočíme video.

💡 Duhový průvod je jen přehlídka exhibicionistů, kteří dělají ostudu. Opravdu máte zapotřebí něco takového podporovat?

Letošní Prague Pride vyvrcholí Duhovou plavbou po Vltavě, s ohledem na letošní pandemii je to náhrada za tradiční průvod. Ten je jinak vyvrcholením festivalu, který však běží během celého týdne a obsahuje mnoho přednášek, workshopů, párty, kulturních vystoupení a dalších akcí. Letos bude Prague Pride probíhat také online, každý den nabídne až 5 hodin vysílání z pořádaných akcí. Každý si tedy může vybrat, zda se chce spíš bavit, nebo se dozvědět něco nového. Duhový průvod je karnevalový průvod, proto v něm najdete i účastníky v maskách🎭 nebo alespoň duhových barvách🏳️🌈 Stejně jako na jiných hromadných akcích i zde se najdou jedinci, kteří se vymykají a z nějakého důvodu chtějí šokovat a upoutat pozornost. A někdy to může být i za hranou😔 Není ale možné házet několik desítek tisíc účastníků průvodu do jednoho pytle, každý jsme jiný a jedinečný.

To je lež jako dvě věže. Kdyby byl duhový průvod pouhým karnevalem, pak by do něj nebyla zatahována ona debilizační propaganda. Házet do jednoho pytle několik desítek tisíc účastníků průvodu je možné, pokud se proti těm ostatním organizátoři nijak neohradí a ba naopak je budou i třeba přímo podporovat. Jelikož na onen dotaz nemá Vodafone argument a patrně si ani neuvědomuje jeho vážnost, odpověděli tak, jak odpověděli.

💡 Sexuální orientace je každého věc, ale ať si to nechá v soukromí a neleze s tím na veřejnost.

Na to máme jednoduchou odpověď. Podobné komentáře u jiných festivalů nenajdete, přestože je naprosto normální, že se tam muži a ženy drží za ruce, objímají se nebo si jinak vyjadřují náklonnost. Což je naprosto v pořádku, nicméně pro homosexuální páry jsou takové projevy náklonnosti na veřejnosti často nemožné, protože se obávají reakce okolí nebo dokonce mají zažitou špatnou zkušenost. Pro mnoho LGBT párů je to jediný týden (den) v roce, kdy se ve městě bez ostychu mohou chytit za ruku a projít se. Když toto udělá hetero pár, nikdo si toho ani nevšimne…

Dnes je naprosto normální, že se drží za ruce jak ženy s muži, tak muži s muži i ženy s ženami. Nad tím se již téměř nikdo nepozastavuje a pokud pozastavuje, má i tento dotyčný právo na svůj názor a cítit se třeba i znechuceně. Ostatně jak píši výše, sám jsem se setkal s tím, že se znechuceně cítili příslušníci LGBT+ komunity při pohledu na držící za ruce nebo objímající se heterosexuály. Ono totiž práva jedněch mohou začínat tam, kde končí práva druhých… A že jsou pro homosexuální páry takové projevy náklonosti na veřejnosti nemožné? Ó nikoli; pokud tomu tak je, pak nejde o nic jiného než jim o vámi a vám podobnými vštěpovaný konstrukt přehrávající se v jejich hlavách. Tady nicméně se musím vyjádřit navíc k samotnému názoru „sexuální orientace je každého věc, ale ať si to nechá v soukromí a neleze s tím na veřejnost”, ve kterém nemohu zcela souhlasit s tím, že by si dotyčný měl své soukromí nechávat pouze pro sebe. Je na každém, jaký svůj názor nebo znalost kde projeví, neodporuje-li to určitým morálním a etickým zásadám, mezi které patří právě například onen exhibicionismus směřující opět pouze k potlačování práv a svobod druhých, neboť stejně jako výše uvádím, že kde začínají práva prvních, mohou tam končit práva druhých.

💡 Být homosexuál je pouze módní záležitost, není to normální, podporujete devianty.

Nikdo si nemůže vybrat, jakou bude mít sexuální orientaci❗️ S tím se každý člověk už narodí a jediné, v čem se lišíme, je to, kdy a jestli si vlastní sexuální preference uvědomíme. Menšinová sexuální orientace však není nemoc ani úchylka. Deviace (lépe řečeno parafilie) jsou úchylky, poruchy osobnosti, které jsou neškodné, ale některé naopak mohou být i trestné, například když jde o sexuální touho po někom nebo něčem, kdo se nemůže bránit, jako jsou děti nebo zvířata.

Tady má Vodafone částečně pravdu, částečně ji ale také nemá. Je faktem, že sexuální orientace člověka, stejně tak jako spousta jeho dalších vlastností, se formují ještě v těle matky. Tomu, jak toto funguje, se věnujeme, mimo jiné, ve filmu Hnutí Zeitgeist s názvem Zeitgeist: Moving Forward (Duch doby: Posun vpřed). Vysvětlím níže. Než se k tomu ale dostanu, musím se důrazně ohradit proti tvrzení Vodafonu, že je deviace neškodná, ale jen trestná. Z tohoto tvrzení je na druhou stranu jasné, jaké záměry z Vodafonu jdou, co u nich pracuje za lidi a jaká je firemní politika.


 

Propaganda Vodafone versus základy sociologie

Je pravda, že sexuální orientace není úchylka, už ale není tak úplně pravdou, že to není nemoc. Záleží na tom, jak vnímáme pojem „porucha”. Jiná než heterosexuální orientace totiž porucha je, přičemž existuje nespočet podnětů, při kterých tato porucha může vzniknout. V naší věci máme na stole podněty dva.

Prvním je již zmíněná porucha tvořící se u člověka již v těle matky, kdy pravděpodobnost narození dítěte s touto poruchou se zvyšuje v případě, že je jeho matka v těhotenství vystavována určitým nepříznivým okolním vlivům, mezi které patří například stres (při jiném vlivu, např. hladovění matky, zase u dítěte vzniká vyšší náchylnost k obezitě) apod. Toto je dejme tomu vrozený defekt a takováto menšinová společnost je společností většinovou vnímána normálně, tato si svůj hendikep, pokud to tak můžeme nazvat, uvědomuje, žije s ním a také je s ním úplně normálně do společnosti začleněna. S těmito lidmi není v případě jejich standardní výchovy žádný problém.

Druhým podnětem, při kterém se např. homosexualita neformuje, nýbrž vštěpuje, respektive, dovolím si napsat, vnucuje, je vliv okolí. Celé to funguje docela jednoduše tak, že člověk, jenž je za svého dětství např. fyzicky i psychicky týrán, bude dost možná sám v dospělosti násilníkem, neboť je naučen věřit tomu, že násilnictví je normální. Člověk, jenž je za svého dětství zase dlouhodobě vystaven znásilňování, tedy sexuálnímu zneužívání, bude v dospělosti dost možná sám pedofil, neboť opět je naučen věřit tomu, že pedofilie je normální. Abych to srovnal s věcí, pak co se týče té druhé kategorie jino než heterosexuálů, tato se formuje de-facto stejným způsobem a to ať už jen vlivem toho, že na ně rodiče nemají/neměli (úmyslně, nebo neúmyslně) čas, případně tyto děti zažívají/zažívaly v rodině obdobné nebo jiné problémy; tzn. že toto není vrozený, ale naučený defekt. Například můj bratránek Jakub se najednou během týdne rozhodl, že svoji frustraci z rodiny, od které odešel otec a matka se zase nedokázala nějakou dobu vypořádat s příchozími jejími psychopatickými novými partnery, bude řešit stáním se Nikitou. Ano, již tomu jsou dva roky, od kdy dnes 16letý kluk si hraje na ženu, a rok, co chodí na střední odborné učiliště se zaměřením na kosmetiku, neboť protože se mu rodiče dostatečně nevěnovali, nemá chlapec takřka žádné zájmy ani motivace. Tato ryze psychická porucha by s největší pravděpodobností nenastala, kdyby v této dříve rodině bylo vše v pořádku a Jakub netrpěl. Leč stalo se a místo toho, aby takovému dítěti mohl pomoci psycholog, si jej vezme do parády exhibicionistický úchyl z LGBT+ komunity podporovaný a spolupracující s levicovými radikály ze spolku typu Jsme fér snažícím se o prosazení odporností typu Istanbulská úmluva, manželství pro všechno v souvislosti s obchodem s dětmi a pedofilií, viz argumentace na tradicni-rodina.cz [příklad].
 

Tato podpora Vodafone není společensky prospěšná

Takže nikoli, milý Vodafone, vaše podpora není dobrá a teprve ne společensky prospěšná. Myslíme si o vás, co si myslíme, neboť nám k myšlení si o vás něčeho jiného nedáváte zdaleka dostatečný podnět. Na co se ještě od nás můžete v budoucnu těšit, je výše zmíněný rozhovor s Davidem Li Ponížilem včetně doargumentace toho, že LGBT+ komunita mezi sebe pedofily člení nebo přinejmenším ještě nedávno členit chtěla a ne že ne, jak se snaží nyní patrně nově po prasklém průšvihu s ČEPEKem, o čemž informoval, mimo jiné, Jan Tuna z Televize Seznam, hájit.

Toto byste měli vědět a velmi si rozmyslit, zda skutečně s něčím takovým chcete být spojovaní, či nikoli. Ono už dost stačí onen zájem komunity LGBT+ o obchodování s dětmi, viz mnoho materiálů výše. Toto není z naší hlavy, zde uváděné je pouhým předložením materiálů z relevantních zdrojů, které, zdá se, záměrně přehlížíte a/nebo ignorujete, neboť se k nim takřka nijak nevyjadřujete. A to je velký problém!
 

Použité zdroje

Text: Facebook Vodafone CZ

 

Předcházející článek

# Tak už i Vodafone podporuje debilizaci mladé gerenare formou její buzeralizace?

 

Příspěvek na nezávislou žurnalistiku

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
5 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Al GBT
3 roky před

Song na zchlazeni toho aktuálního pražského tepla: https://www.youtube.com/watch?v=F0U1jERJjMU

Zdeněk
Zdeněk
3 roky před

Měl jsem o Vás mnohem lepší mínění. Ale tímhle jste u mě padnul na úplné dno. Již tuším proč Vás na mobilmanii málem pranýřovali. Po těchto článcích bych se k nim příště přidal…. Podporu jakékoliv menšiny vítám a Vodafone v této akci podporuji.

Karolína
Karolína
3 roky před

Ty náckovská homofobní špíno, co to píšeš za sračky!!!!! Je vidět, že čecháčci jsou furt stejní, s násilím a bez tolerance. Ti lidi nemůžou za svoji orientaci a tady můžou jenom jednou v roce projevit co opravdu cítí. To ty ale nikdy nepochopíš!!!!!!!!