Zatímco agent mobilního operátora je motivován provizemi prodat co nejvíce služeb za co nejvíce peněz, my jakožto nepolitická nezisková iniciativa, jelikož pro žádného mobilního operátora nepracujeme, jsme napřímo Vámi odměňováni za opak. Nenechte ze sebe dělat mobilními operátory blbce a plaťte za telekomunikační služby až o 75 % méně! Díky novele telekomunikačního zákona, jež vešla v platnost 1. dubna 2020, můžete jako fyzická osoba přejít na jakýkoli z námi uvedených významně zvýhodněných tarifů kdykoli a to třeba i hned. To bez zbytečných závazků a sankcí.

Podílí se O2 na podvodném vylákávání z lidí peněz v rámci tzv. mobilních plateb?

To, že se na internetu nachází nejrůznější podvodné a pochybné webové stránky, je asi známo každému. Někdy se snaží jednoduše vylákat osobní informace, jindy vás oklamat a donutit vás zakoupit si nějaký produkt, případně přihlásit k pravidelnému předplatnému. Ve většině případů je nutné, abyste byli hodně nepozorní a dalo by se říci že i naivní, protože musíte zadat telefonní číslo na pochybném webu. Jak se ukazuje, tak ani není potřeba zadávat telefonní číslo, jak poznamenali klienti operátora O2.

 
 

mojeretence.cz – společně proti digitální diskriminaci

 
 
Screenshot z webu dotekomanie.cz
 
Zdroj: dotekomanie.cz
 
 

Chování mobilního operátora nepřekvapuje

 
Takové chování není pro nás překvapením. Mobilní operátoři se předhánějí v různých podobných praktikách běžně, přičemž O2 je stále králem. Kontrolní úřady typu ČTÚ však nepomohou. Nejsou tu od toho. Ty zasahují pouze v případech zcela evidentních, kde není vyhnutí. Jinak „pochybení” tolerují. Ostatně důkazem toho je neřešení desetiletí trvalého oligopolního kartelu a předražených cen za mobilní služby.
 
 

Nejsou to jen mobilní operátoři

 
Různé šmejdské praktiky zdaleka nefigurují jen u mobilních operátorů, ale třeba i u bank. Věděli jste, že například taková Fio banka, do které pokud Vám někdo pošle ze zahraničí platbu ať už v kterékoli výši, Vám za ni naúčtuje tučný poplatek? Postačí, aby se Vám někdo rozhodl posílat dokola jeden haléř. Za takovou příchozí platbu dostanete od banky „pokutu” v řádu několika korun. A to se vyplatí, milý Horste.
 
 

NETIO.CZ webhosting

 

Pokud byste naši práci v rámci neziskové iniciativy zcela prosté od jakýchkoliv dotací a konvenčního politického vlivu snad nějakou náhodou chtěli finančně podpořit, můžete využít čísla účtu 55555513/2010 se zprávou pro příjemce „DAR MR 4996”. Vlivem zprávy pro příjemce budeme vědět, že Vaše podpora přišla na podnět tohoto článku. Ale nehlaste se všichni, dobrovolné příjmy nám chodí takřka výjimečně, případný Váš tak bude spadat do skutečně ojedinělých případů. Jako gesto bude Váš příspěvek fajn, neboť tím získáme dojem, že alespoň někdo si nás za to, že jednáme v jeho zájmu, váží. Za případnou jakoukoli Vaši podporu velmi děkujeme!

 
 

Využíváte-li Zuckerbergovu obchodní síť Facebook, můžete nás sledovat i tam, a to jak na facebookové stránce s názvem MojeRetence.CZ ZDE, tak ve skupině Podpultové mobilní TARIFY ZDE čítající aktuálně téměř 1,8 tis. členů. Právě na Facebooku se vždy nejdříve dozvíte vše aktuální u nás na MojeRetence.CZ, kde Vám v rámci možností také můžeme na Vaše případné dotazy reagovat.

 

Mohlo by Vás také zajímat...

1 Komentář

  1. Martin Böhm napsal:

    Napadne-li Vás dotaz k článku, anebo se budete chtít zapojit na dané téma do případné již probíhající diskuze, můžete po snadné registraci / přihlášení využít našeho fóra ZDE. Případně aktualizovanou nabídku zprostředkování podpultových mobilních tarifů a internetu najdete vždy na hlavní stránce ZDE. Oceníme, pokud nás, jelikož jsme nepolitická nezisková iniciativa bez jakýchkoliv příjmů z dotací, podpoříte.