Zatímco agent mobilního operátora je motivován provizemi prodat co nejvíce služeb za co nejvíce peněz, my jakožto nepolitická nezisková iniciativa, jelikož pro žádného mobilního operátora nepracujeme, jsme napřímo Vámi odměňováni za opak. Nenechte ze sebe dělat mobilními operátory blbce a plaťte za telekomunikační služby až o 75 % méně! Díky novele telekomunikačního zákona, jež vešla v platnost 1. dubna 2020, můžete jako fyzická osoba přejít na jakýkoli z námi uvedených významně zvýhodněných tarifů kdykoli a to třeba i hned. To bez zbytečných závazků a sankcí.

T-Mobile ukončuje podporu zdravotně postiženým

Obrátil se na nás klient s tím, že mu mobilní operátor T-Mobile sebral 200 Kč měsíčně, které pobíral v rámci příspěvku pro zdravotně postižené / handicapované na službu elektronických komunikací. (Nezajímá-li Vás omáčka, přečtěte si jen tučný text níže.)
 
 

mojeretence.cz – společně proti digitální diskriminaci

 

Konec Neomezeně XL za 265 Kč měsíčně

 
Klientovi jsme v minulosti vyřídili mobilní tarif Neomezeně XL za retenční cenu 465 Kč měsíčně, samozřejmě se slevou od nás 30 % pro handicapované a/nebo seniory 65+, a dopomohli mu také k uvedenému příspěvku. Nějakou dobu to fungovalo, měl tak kombinaci retence 50 % s „dotací”, kdy platil za mobilní tarif s neomezeným voláním, sms a daty rychlostí 10 Mb/s přesně 265 Kč měsíčně. Jenže…
 
Jenže s aplikací nové tarifní generace Next začal T-Mobile toto zvýhodnění svým klientům se zdravotním postižením (ZTP) postupně odebírat. Na řadu teď přišel i náš klient s iniciály PH, jenž se na nás obrátil, zda bychom mohli věc právně zanalyzovat a dát mu k ní stanovisko. Nemusíme se zdržovat celou komunikací s pozdravy a proto přejdeme rovnou k věci:
 

Nějak mi to nedalo a volal jsem na ČTU jak to tedy je a dali mi mail na CTU Ostrava a že jim mám napsat že se mi vyjádří. Nicméně jsem se díval do zákona č. 127/2005 SB, §38 odst.4, který dále odkazuje na § 43 odst. 4 pís. a, a popravdě jsem úplně na větvi … Všeobecné všude píšou , že stačí ZTP ale podle toho zákona je to zas jinak. Tak vás tímto chci poprosit, zda by jste se mohl podívat na to znění zákona. Moc vám děkuji a hezký víkend. PH.

 

Stručně řečeno fakticky dle těchto záleží na tom, jaký je druh Vašeho zdr. postižení. T-Mobile se v souvislosti se zákonem odvolává na typ kartičky. Pokud jste držitelem konkrétně ZTP, lze dodatečnou slevu 200 Kč podmínit hluchotou. Pokud jste držitelem ZTP/P, pak žádná další specifikace není předmětem podmínky. Stručně řečeno máte-li ZTP a nejste hluchý, máte u T-Mobile smůlu. Pokud máte ZTP/P, máte na slevu nárok a lze to řešit stížností u ČTÚ. Jakou kartičku konkrétně tedy máte?

 
Shrneme-li, pokud jste držitelem konkrétně ZTP, lze dodatečnou slevu 200 Kč podmínit konkrétně souvislostí se sluchovým postižením (nemáte-li sluchové postižení, nemáte na 200 Kč příspěvek zákonný nárok). Pokud jste držitelem ZTP/P, pak žádná podmínka neplatí a na 200 Kč máte nárok vždy. Mobilní operátor má povinnost řídit se daným ustanovením, nemá však povinnost dávat nic navíc.
 
 

Podsouvané nenávisti 3x sieg

 
Nejeden klient T-Mobile tak doposavaď čerpal příspěvek 200 Kč nad rámec operátora zákonné povinnosti. T-Mobile se nyní z nějakého důvodu však rozhodl handicapovaným svým zákazníkům příspěvek 200 Kč oderat a obecně je přestat podporovat. Důvodem není, předpokládáme, nic jiného než prostá chamtivost. Přispívat je totiž moderně-ekonomicky zajímavé na jiné věci, např. LGBTIQ- komunitě a dalším lidem převážně handicapovaným psychicky (softwarově), což je handicap uměle naší společností vytvořený a udržovaný, samozřejmě zejména za účelem zisku a politických bodů, kterým je ale pomoci a tedy se mohou uzdravit. Ovšem lidé se zdravotním handicapem fyzickým (hardwarovým) pomoc a podporu od T-Mobile, není-li k tomu operátor zákonně donucen, nově nedostanou. Nehledě na stupeň postižení (náš klient má plnou trojku). Souvislost s dřívější německou, resp. stálou anglosaskou ideologií čistě náhodná… Inu tedy socioekonomické fašizaci 3x sieg, našemu díky tomuto článku jistě naříkání z podsunuté údajné ať už předsudečné nebo jakékoli jiné nenávisti, ačkoli je tomu naopak, heil a hold hurá zkusit to k levnější konkurenci, která ještě může, ale nemusí ZTP s jakýmkoli handicapem i k retenci 200 Kč dopřávat.
 
 
Za tým MojeRetence.CZ
Martin Böhm, provozovatel
http://www.mojeretence.cz
 
 

Pokud byste práci naší neziskové iniciativy zcela prosté od jakýchkoliv dotací a konvenčního politického vlivu mohli finančně podpořit, můžete využít čísla běžného bankovního účtu 55555513 / 2010 nebo transparentního bankovního účtu 55555521 / 2010 se zprávou pro příjemce „DAR MRCZ”. Hlavně se ale nehlaste všichni, abychom z těch drobných příliš nezbohatli a nezpychli…

 

 

Nelíbí se článek nebo jakákoli naše jiná související činnost? Kontaktujte nás a navrhněte cenu za jeho odstranění, eventuálně cenu za pověšení celého projektu mojeretence.cz na hřebík. Každý má svoji cenu. My také… Na relevantní nabídku odpovíme.

 

Všimli jste si překlepu nebo našli v článku chybu? Máte dotaz nebo názor k věci? Po snadné registraci / přihlášení můžete využít otevřeného diskuzního tématu v našem fóru ZDE. Pro aktualizovanou nabídku zprostředkování podpultových mobilních tarifů klikněte SEM.

 

Mohlo by Vás také zajímat...