Zatímco agent mobilního operátora je motivován provizemi prodat co nejvíce služeb za co nejvíce peněz, my jakožto nepolitická nezisková iniciativa, jelikož pro žádného mobilního operátora nepracujeme, jsme napřímo Vámi odměňováni za opak. Nenechte ze sebe dělat mobilními operátory blbce a plaťte za telekomunikační služby až o 75 % méně! Díky novele telekomunikačního zákona, jež vešla v platnost 1. dubna 2020, můžete jako fyzická osoba přejít na jakýkoli z námi uvedených významně zvýhodněných tarifů kdykoli a to třeba i hned. To bez zbytečných závazků a sankcí.

Dnes „práská” kde kdo. Zejména závistivci a/nebo odmítnutí klienti, popř. novináři

Občas nám někdo i přes evidentní informace z naší webové stránky o tom, co zprostředkujeme, a co už ne, napíše dotaz, zda umíme zajistit i vyšší než uvedenou slevu a to nejlépe s dostáním se na jarní ceny T-Mobile za SD Tarif 430 Kč, anebo 12, resp. 15 GB „FLAT” za 330 Kč. Vždy odpovídáme, že sice na slevu 60 % se již nedostaneme, ovšem může se podařit sleva 50, anebo ojediněle 55 %, nicméně nemůžeme to zagarantovat. Proč tomu tak je? Jistou roli v tom mohou a nejspíše také hrají jistí moderní „práskači”.
 

NETIO.CZ webhosting

Ono to vlastně není práskání v pravém slova smyslu. Jedná se podle našich zkušeností naštěstí zatím ještě pouze o jednotlivce nějak nespokojené, závistivé, anebo prostě jinak nechytré či znuděné, kteří se buď nedokázali na něčem domluvit (s operátorem, anebo s námi při nejčastěji jejich neschopnosti zajistit si pro jednání potřebné své údaje), anebo snaží nějak zviditelnit (typicky facebookoví diskutéři). Nově se mezi takové pravděpodobně zařadil i jistý asi novinář z iDNESu (pravděpodobně uvádíme proto, že nikdy nevíme, zda není příchozí mail podvržen a skutečně pochází z daného místa), jenž nás v pátek oslovil následujícím stylem:
 

Dobrý den, pane Böhme,
 

na sociálních sítích na nás vyskočila reklama na váš portál mojeretnce.cz. Po zhlédnutí nabídek jsme kontaktovali operátory, kteří nás ujistili, že vámi nabízené tarify nejsou jejich nabídkou. Potažmo, že u „přetahovacích tarifů“ jde o běžnou nabídku pro zákazníky přecházející od konkurence. Chtěli bychom Vás tímto požádat o vyjádření, na základě čeho tedy na webu uvedené tarify nabízíte?
 

S pozdravem
Lukáš H***
redaktor iDNES.cz / mobil.iDNES.cz
 

fotograf auto.iDNES.cz
mediální skupina mafra
 
_________________________________________
 

Anděl Media Centrum
Karla Engliše 519/11
150 00 Praha 5 – Smíchov
Lukas.H***@mafra.cz
www.mobil.idnes.cz
www.auto.idnes.cz
www.idnes.czzdravem

 

Přitom kdyby si daný novinář dal tu práci a prošel naše webové stránky, došel by rychle ať už k TOMUTO našemu staršímu článku, anebo našemu diskuznímu fóru ZDE, kde je vše několikrát (zo)pakováno a kam je také možné se zapojit do diskuze.
 

Panu Lukášovi jsme tedy odpověděli následovně:
 

Hezký den pane H****,
 

veškeré informace, na které se tážete, naleznete na našem webu mojeretence.cz. Ve zkratce uvedu, že se jedná o standardní zprostředkovatelskou činnost. Některé podrobnosti zde: https://mojeretence.ictx.cz/clanek/1076-jak-vlastne-funguje-mojeretence-cz-resp-jaky-je-postup-pri-sjednavani-retence/.
 

Co se týče tvrzení operátorů, že námi nabízené zprostředkování některých tarifů nepatří mezi jejich nabídku, tak toto pravda je a není. Námi prezentované ceny za dané tarify se jen nenacházejí na oficiálních webových stránkách českých mobilních operátorů. My zprostředkováváme takzvané neveřejné (podpultové) tarify (slevy) českých mobilních operátorů, stejně tak jako to dělají někteří další. Faktické informace o tom, že mobilní operátoři skutečně nabízejí mnohé retenční tarify (a mnohdy ještě levněji než my), a jak to funguje, najdete rovněž, mimo jiné, v diskuzních tématech portálu mobilmania.cz zde: https://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=1&t=1119188, zde: https://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=1&t=1119189 nebo zde: https://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=1&t=1119190 a to již řadu let, načež pro to máme bezpočet přímých důkazů.
 

Děkuji za mail; pokud pro Vás budu moci cokoli dalšího udělat, neváhejte se na mne obrátit.
 

S přáním zdraví a pozdravem
 

Martin Böhm – ICT servis, audiovizuální služby,
krizový management, poradenství sociologické
a v oblasti osobního rozvoje, mediální činnost
(+420) 774 888 774, martin.bohm[zavináč]ictx.cz
www.ictx.cz | www.etiq.cz | www.martinbohm.cz

 

Někomu se tento způsob práce může zdát být možná nevinným, nicméně přesně takové „postupy” se podle našeho názoru a zkušeností významnou měrou podílejí nikoli pouze na ztěžování nebo i poškozování naší práce (zprostředkovávání podpultových cen je pouze jednou z činností naší společnosti), nýbrž na, dalo by se říci, poškozování už tak oproti zahraničí digitálně diskriminovaného spotřebitele, jenž tak akorát v budoucnu na dané slevy nedosáhne. Ještě před půl rokem totiž bylo možné dostat se na cenu výše zmíněných 430 Kč u „FLATu” + rychlostně neomezených 20 GB mobilních dat a poté neomezených mobilních dat o rychlosti 3 Mbps do konce účetního období, anebo 330 Kč u „FLATu” + 12 rychlostně neomezených GB. Domníváme se, že tyto ceny v minulosti překazil jistý uživatel nejmenovaného diskuzního fóra o telekomunikacích s přezdívkou esquire, jehož zálibou nebylo nic jiného než volat na mobilní operátory a zpravování jim o naší činnosti. To nejspíše z důvodu, že jsme jej odmítli v minulosti obsloužit. A domníváme se také, že pokud budou lidé takto mobilní operátory „provokovat”, mohou se stát příčinou akorát tak toho, že se náš známý český telekomunikační oligopol ještě více „propojí” a to takovým stylem, že jiné než oficiální ceny k dispozici pro českého zákazníka prostě nebudou. Čili nejsme a nebudeme to my, jak se někdo může domnívat, co by příčina (případné) nedostupnosti nižších podpultových cen, nýbrž podle našeho názoru právě tito zmínění lidé.
 

V případě zmíněného novináře iDNESu skutečně nedovedeme si vysvětlit, co jej vedlo k tomu, aby, když už tedy není schopen a/nebo ochoten si projít náš web a vše snadno dohledat, kontaktoval nejprve někoho jiného a teprve poté až nás co by subjekt, kterého se jeho dotaz týká. Totiž my jsme ti, kdo může poskytnou dané konkrétní informace a nikoli mobilní operátor. Natož pak ještě jeho prvoliniový zaměstnanec. Mobilní operátor vám, a to ať už jakýkoli, má za úkol (ten v první linii) vše popřít, čemu se patrně podivil právě novinář iDNESu pan Lukáš H.
 

Závěrem ještě v možné souvislosti se zmíněným poloanonymem esquire doporučíme k přečtení článek našeho partnerského webu DuchDoby.CZ s názvem Zmrd, jeho charakteristika a jak s nimi pracovat, zejména pak jeho část o potížistech, kteří právě zde hrají značnou roli. Daný článek berte určitě s rezervou a spíše pro pobavení. Určitě jste se s některou v něm popispovanou osobou v životě nejednou setkali.
 

Mohlo by Vás také zajímat...

1 Komentář

  1. Martin Böhm napsal:

    Místní diskuze byla vzhledem ke stáří článku již uzavřena. Pokud máte zájem o zprostředkování výhodnějších telekomunikačních podmínek, přejděte na hlavní stránku mojeretence.cz SEM, kde najdete aktualizovanou nabídku. No a pokud byste přeci jen rádi do diskuze něco za sebe ještě dodali, můžete vždy použít naše fórum ZDE. Pro podrobnosti přejděte SEM. Děkujeme za pochopení s spolupráci.